THERAPIE DAG 5

Vanmorgen zijn we weer rustig opgestart. Gisteren tijdens de family swim had onze “buurman” van het resort, filmpjes en foto’s gemaakt, zodat we die al konden laten zien. Gisteravond hebben we wat filmpjes aan Kim laten zien. Kim vond dit erg interessant en lachte erom. We hoopten dat Het op deze manier Kim duidelijk zou worden dat het ook leuk kon zijn om samen met een dolfijn in het water spelletjes te doen. Eind van de morgen gingen we weer richting het therapy centrum. Kim liep in 1 keer mee, zonder protest. Een goed begin dus.

20160415_124037

Gisteravond hadden we al besloten om een keer niet te gaan kijken bij de therapie,  maar een quality momentje met z’n tweeën te nemen. Tom ging snorkelen met de andere broers en zussen van therapie kinderen,  want ook die worden vermaakt tijdens de therapie. Ze leren hele leuke dingen,  maar doen ook activiteiten samen.

Toen Kim werd opgehaald door de Lisette, zijn wij dan ook gelijk weg gegaan, om op het terras bij Hemmingway, naast het therapie centrum te ontspannen. We hebben heerlijk genoten samen.

Toen we terug kwamen, zagen we nog net dat Kim weer het dok op kwam, jawel. ..zonder protest. Andere therapieouders kwamen ons al enthousiast tegemoet lopen om te vertellen dat het supergoed ging met Kim…wat waren we blij dit te horen. Ook een Dolfijntrainer en een andere therapeut kwam het ons vertellen. Iedereen leeft zo met elkaar mee, we hebben aan een paar woorden genoeg. Heel fijn is dat.

Het leek erop dat Kim  nog wat protesteerde toen ze terug liepen, maar later bleek dit niet zo te zijn.

Na de therapie weer  een evaluatie  gehad met Lisette. Marieke ging ondertussen met Kim opruimen, douchen en aankleden.

Met een big Smile kwam Lisette naar ons toe.  Het ging vandaag super! Zoals elke keer had ze eerst samen met Kim een plan van aanpak gemaakt.  Gisteren vertelde ze ons al dat ze vandaag niet eerst binnen ging werken, maar direct naar het dok zou gaan om daar de opdrachten  te doen, zodat Kim  wat langer de tijd had om te wennen op het dok.

20160413_150023

Daar aangekomen, had Kim geen zin op een spelopdracht te doen,  dus Lisette had Kim een keuze gegeven : of we gaan een spel doen,  of je gaat het water in. Geen reactie van Kim, dus toen heeft Lisette de keuze gemaakt om gelijk het water in te gaan. Eerst is Lisette alleen spelletjes gaan doen met Nubia. Kim volgde het helemaal en keek vanaf het dok toe. Af en toe kwam er zelfs een lachje af. Kim leek het toch wel interessant te vinden. Daarna moest Kim  in het water, toen kwam er protest en begon Kim te huilen. Lisette heeft door gepakt en samen met Marieke Kim het water in geholpen. Ze deden allerlei spelletjes met Nubia, maar Kim bleef huilen. Ze had, net zoals de andere dagen, Lisette heel strak vast en probeerde haar benen strak om Lisette haar middel te klemmen. Het huilen werd weer genegeerd door Lisette. Op een gegeven moment ging Nubia op haar rug liggen en ging Lisette samen met Kim op Nubia haar buik liggen en zwom Nubia een rondje. Ze lagen toen ongeveer een kwartier in het water. Ineens voelde Lisette dat Kims lichaam helemaal ging ontspannen en Kim moest heel hard lachen. Ze genoot hiervan.Dit was ook een bijzonder moment voor Lisette. Ze gaf daarna Nubia allerlei opdrachten,  samen met Kim. Kim vond het geweldig! Kim had een Smile op haar gezicht van oor tot  oor en die is er niet meer af gegaan!

Op een gegeven moment moest Nubia Kim een ring brengen. Die ring zat om Nubia haar neus en Kim moest die eraf pakken.Dit vinden de meeste kinderen een eng onderdeel,  maar Lisette wilde door pakken en Kim vond dit geweldig! Kim kreeg er vertrouwen in en genoot van dit moment.Ook begon Kim gelijk te kletsen na de ontspanning .

Wat waren we blij dit te horen. Ik heb wel even een traantje weg moeten pinken, want was zo ontzetten blij voor Kim, blij dat ze eindelijk ging genieten .

Kim blaast alles heel erg op voor zichzelf zei de therapeut.  Dit herkennen wij ook bij Kim. Als Kim een schrammetje heeft en die elke keer ziet, zegt ze altijd:au bloed en gaat dan huilen. Zodra ik dat schrammetje afdek,  is er niets aan de hand. Zo was het afgelopen week ook mede het geval bij Kim. Natuurlijk vond ze het ook spannend, maar maakte er iets heel groots van. Maar na 5 dagen keihard werken met z’n allen hebben we dan toch mooi dit mooie resultaat gehaald zo voor het weekend.

Screenshot_2016-04-16-04-42-16-1

Kim ging ook weer zonder protest het dok op en toen ze terug liepen, bleef Kim even staan. Marieke en Lisette liepen al voorop. Lisette keek even om, om te kijken waar Kim was en Kim stond boven aan het dok nog na te genieten. Ze keek nog even een paar keer naar Nubia en begon heel hard te lachen en bleef vrolijk. Kim moest het allemaal even verwerken en bleef genieten.  Lisette en Marieke zijn door gelopen, om Kim ook even die tijd te geven. Toen ze Kim later riep, kwam ze ook gelijk eraan. Heerlijk om je kind zo te zien genieten.  Wat een grote sprong heeft Kim  gemaakt vandaag en wat zijn  we trots op haar! En ook een beetje op elkaar, dat het harde werken van de afgelopen 5 dagen  toch zijn vruchten afwerpt. Een mooie stap om het weekend in te gaan en te genieten van 2 vrije dagen. Kim begon bij ons ook gelijk meer te kletsen en ze was erg vrolijk. We hebben dit gevierd,  door eerst een ijsje te gaan eten bij het seequarium , om daarna op het strand onwijs te chillen met elkaar en lekker wat te eten en drinken. Onze vriend de groene leguaan wilde ook even mee genieten en kwam voor Kim zitten in de hoop ook wat lekkers te krijgen van Kim, maar dat feest ging niet door.Hij wilde bij kim op haar ligbedje kruipen, maar vanwege zijn scherpe nagels  heeft Tom  hem even weg gestuurd. We konden gelijk al aan Kims snoetje zien dat ze zichzelf weer terug heeft gevonden. HEERLIJK!!

Fijn weekend

 

3 gedachten over “THERAPIE DAG 5

  1. Fantastisch, wat een goede berichten. Zoals je schrijft zie ik het helemaal voor mij. Mijn zus en ik hebben nl in Lions Dive gelogeerd en zijn toen ook bij de dolfijnen wezen kijken.
    Geniet van jullie weekend

    Geliked door 1 persoon

  2. Zo wat een heerlijk verslag weer om te lezen .
    Tja zo zien we toch weer dat de inflexibiliteit om je aan te passen aan nieuwe situaties en alles onder de knie te krijgen in een relatief korte periode een grote rol speelt binnen het syndroom .
    Ondertussen zorgend voor de koppigheid die zo bekend is bij alle ouders verzorgers therapeuten .
    En dan ook nog opblazen omdat je puber bent en dat nou eenmaal doet pffff heftig hoor .
    Hard werken daaraan wordt beloond en t is heel fijn dat jullie omringt zijn door elkaar als ouders en al de deskundigheid op dat gebied daar in dat mooie curaqau .
    WAt ongelooflijk dapper moet je dan toch zijn om zulke stapjes te maken en voor elkaar te krijgen in 5 dagen .
    Geweldig resultaat van jullie allemaal daar om trots op te zijn .KIm SUPER GEDAAN MEISIE !!
    Het allerrfijnste is natuurlijk om te lezen dat jullie nu echt allemaal VOLOP kunnen genieten van deze werk/relax vakantie waar jullie zo enorm naar hebben toegeleefd .
    Ook hier een traantje van blijdschap en vreugde om de behaalde resultaten voor jullie als gezin .
    JALOERS als ik de plaatjes zie maar door je verslagen heb ik ook nu weer op de vroege morgen het gevoel er een beetje bij te zijn .
    Trots ben ik en wens jullie een geweldig weekend .
    Plons plons op naar week 2!!
    De foto s zijn erg fijn ook om te zien met die stralende snoeten van moeder en dochter .Heerlijk .
    Dikke kus voor allen vanuit hier en de hartelijke groeten van Wil hij is erg blij ook voor jullie en leest elke dag gezellig mee ,

    Geliked door 1 persoon

  3. Wat mooi te lezen dat het gister goed/ beter met Kim ging, ik volg het een tijdje en vind het fijn dat jullie dit hebben kunnen doen. Hoop ook dat het voor Kim ook gaat brengen wat jullie voor haar hopen. Geniet lekker van jullie vrije dagen.

    Like

Plaats een reactie